menu

CHANSONSALON LOGO ZWART

 

De Chansonsalon herbergt een schat aan mooie liedjes. Zowel de tekst als de muziek vertellen een verhaal: in het Frans, bien sien sûr! Maar ze bestaan dus ook in het Nederlands of Duits. Denkt u bijvoorbeeld aan Hildegard Knef, Ramses Shaffy of Bram Vermeulen.

 

 

Chansonsalon, enchanté!

Al sinds 2004 verzorg ik samen met gitaarvirtuoos Erik Raayman concerten in kleine theaters, waar oog en oor gericht zijn op de muziek. Daar komt onze verhalende muziek het best tot zijn recht, maar ook bij openingen, recepties en kleine feesten geven wij graag acte de présence. Ik vertel tussen de liedjes door en ga graag met het publiek in gesprek over het eeuwige thema van de chansons: De Liefde en Het Leven.

Bekijk hier ons programma "Koffer in Berlijn".

 

Chansonnière Annemiek

Ik zing en schrijf sinds mijn 18e volop. Voor die tijd viel ik nog wat uit de toon met mijn lage stem - daarna werd dat juist mijn unieke geluid. Met gitaar en accordéon maakte ik liedjes, cabaretteksten, speelde in bands en had mijn eigen groep "De Meezing Troffels" en "Kreukzone" voor smartlappen en nederpop uit de jaren '60.

In 2004 ben ik solo verder gegaan als chansonnière. Met dit rijke repertoire maakte ik muzikale theatervoorstellingen, zoals "Kabarett!" en "Koffer in Berlijn". Ik volgde zang- en spellessen bij onder andere Gisela May (die wereldberoemd werd als vertolkster van Brechtliederen), Lucette van den Berg, Suze Cramer en Lisi de Schepper, gaf concerten en startte in 2017 Raakvlak Academie, waar we muzikale talenten met een achterstand op weg helpen. Daar ben ik op dit moment artistiek leider.

 

Agenda

15-3-2020 Meisjes van 50 in Amersfoort

Op zondagmiddag 15 maart een geweldig dubbelconcert met BB's Jazztrio in De Nieuwe Erven te Amersfoort. Boek je ticket bij : www.nieuweerven.nl/winkel. Zet in je agenda, boek via de Nieuwe Erven en kom ook!
De zaal gaat open om 15:00 uur, we starten om 15:30 uur.

Naar boven