menu

CHANSONSALON LOGO ZWART

 

De Chansonsalon herbergt een schat aan mooie liedjes. Zowel de tekst als de muziek vertellen een verhaal: in het Frans, bien sien sûr! Maar ze bestaan dus ook in het Nederlands of Duits. Denkt u bijvoorbeeld aan Hildegard Knef, Ramses Shaffy of Bram Vermeulen.

 

 

Chansonsalon

Samen met gitarist Erik Raayman geef ik concerten in kleine theaters, waar oog en oor gericht zijn op de muziek. Ik vertel tussen de liedjes door en ga graag met het publiek in gesprek over het eeuwige thema van de chansons: De Liefde en Het Leven. We spelen Frans  (oa Brel, Piaf, Michiel Fugain, Claude Nougaro), Duits (oa Brecht, Hildegard Knef, Marlene Dietrich) en Nederlands (oa Jules de Corte, Ivo de Wijs, Robert Long).

De Hit-Salon

Voor recepties en bedrijfsfeesten heb ik ook de mobiele hit-salon. Samen met gitarist Ton Kerkhof luister ik uw feest graag op met mooie luisterliedjes of hits uit de top 2000. We lopen rond, kunnen zowel akoestisch als versterkt spelen.

 

Over mezelf

In 1989 begon ik als zangeres en gitariste bij The Welfare Biscuits, een Zwolse meidenband. Daar kwam in 1992 De Meezing Troffels bij, een gezelschap waarmee we smartlappen met een knipoog schreven en uitvoerden. Verhalende liedjes die als cabaretscènes werden uitgevoerd.  In 1996 schreven we een complete muzikale soap "Bij Ons". In 1997 gingen we verder als Kreukzone, nu ook met covers uit de jaren zestig, het "tijd voor teenagers" repertoire. In 2004 ben ik solo verder gegaan als chansonnière, het verhalende lied bij uitstek! Ik schreef muzikale voorstellingen (o.a. Kabarett! en Meisjes van 50), zette met twee vrienden variétéavonden op ("Tjonge Jonge Jonge") en startte in 2017 Raakvlak Academie, waar we muzikale talenten met een achterstand op weg helpen.

 

 

Agenda

Concert Chansonsalon Zwolle

Op zondagmiddag 6 oktober presenteer ik samen met Erik Raayman een nieuw programma, waarin we oude hits en onbekendere chansons van een nieuwe jas voorzien.

Wilt u daarbij zijn? Stuur dan een mail naar info@annemiekvanbussel.nl.

Naar boven