menu

CHANSONSALON LOGO ZWART

 

De Chansonsalon herbergt een schat aan mooie liedjes. Zowel de tekst als de muziek vertellen een verhaal: in het Frans, bien sien sûr! Maar ze bestaan dus ook in het Nederlands of Duits. Denkt u bijvoorbeeld aan Hildegard Knef, Ramses Shaffy of Bram Vermeulen.

 

 

Chansonsalon, enchanté!

De Chansonsalon geeft jouw feest "grandeur" en Franse flair! Ook toe aan een echt originele invulling van je verjaardag, netwerkbijeenkomst of familiereünie? De chansonsalon staat borg voor een sfeervolle avond, met een programma op maat voor jou en je gasten.

Chansonnière Annemiek van Bussel en gitaarvirtuoos Erik Raayman verzorgen sinds 2004 concerten in kleine theaters, waar oog en oor gericht zijn op de muziek. Daar komt hun verhalende muziek het best tot zijn recht, maar ook bij openingen, recepties en kleine feesten geven zij graag acte de présence. Annemiek neemt je mee aan de hand van het eeuwige thema van de chansons: De Liefde en Het Leven.

 

Annemiek over zichzelf:

"Ik zing en schrijf sinds mijn 18e volop. Voor die tijd viel ik nog wat uit de toon met mijn lage stem - daarna werd dat juist mijn unieke geluid. Met gitaar en accordéon maakte ik liedjes, cabaretteksten, speelde in bands en had mijn eigen groep "De Meezing Troffels" en "Kreukzone" voor smartlappen en nederpop uit de jaren '60. Ik vind het nog steeds heerlijk om humor naast heel gevoelige, mooi chansons te zetten, mensen mee te nemen in een verhaal."

"In 2004 ben ik solo verder gegaan als chansonnière. Met dit rijke repertoire maakte ik muzikale theatervoorstellingen, zoals "Kabarett!" en "Koffer in Berlijn". Ik volgde zang- en spellessen bij onder andere Gisela May (die wereldberoemd werd als vertolkster van Brechtliederen), Lucette van den Berg, Suze Cramer en Lisi de Schepper, gaf concerten en startte in 2017 Raakvlak Academie, waar we muzikale talenten met een achterstand op weg helpen. Daar ben ik op dit moment artistiek leider."

Bekijk hier ons programma "Koffer in Berlijn".

Agenda

Annemiek komt naar je toe deze zomer!

Wij spelen graag bij jou in de tuin of op het terras. Onze voorstelling Meisjes van 50 bijvoorbeeld, of een intiem chansonconcert. Voor € 450,- all in geef je jezelf en je gasten een overgetelijke dag.

Naar boven