menu

AVB LOGO WIT

 

zingt, schrijft en speelt.

Op deze website vindt u informatie over haar actuele projecten: De Chansonsalon, Theater van het Lied en Meisjes van 50.

chansons en meer

Ze zingt, met donker timbre, prachtige chansons. Begeleid door gitarist Erik Raayman zet ze een heel eigen sfeer neer in uw theater of huiskamer. 

Ze maakt en speelt ook eigen muzikale voorstellingen. Meisjes van 50 gaat in maart in Zwolle in première.

Ze zingt en werkt ook graag samen. Met Theater van het Lied zet ze samen met Sander Dol en gastvocalisten jaarlijks een kleinkunstprogramma  in elkaar.

 

VAN SMARTLAP TOT CHANSON

Annemiek begon haar muzikale carrière met het schrijven en vertolken van Nederlandse cabarateske muziek, op de grondvesten van de ouderwetse smartlap. Samen met theater- en muziekvrienden organiseerde ze ook variété-avonden, die onder de naam "Tjonge Jonge Jonge" in en rond Zwolle grote belanstelling trokken. Naast ruimte voor het komische lied was in de variété opzet ook ruimte voor een mooi chanson.

In 2004 debuteerde zij met een volledig programma rond Franse en Duitse chansons. In het vertolken daarvan heeft zij onder andere nog les mogen krijgen van de in 2016 overleden Brecht-diva Gisela May.

VERTALINGEN EN EIGEN WERK

Met haar verhalende stijl en donkere timbre haalt Annemiek de muziek van toen naar de tijd van nu. Inmiddels zingt zij ook eigen vertalingen van dit rijke repertoire, die de zeggingskracht van de muziek nog meer versterken. Ook haar eigen teksten krijgen steeds meer ruimte - in de voorstelling "Meisjes van 50" die in 2018 in premiere zal gaan, keert Annemiek terug naar het Nederlandse lied

 

Agenda

Meisjes van 50

Zaterdag 10 maart 20.00 uur (uitverkocht)

Zondag 11 maart 15.00 uur

RAW Space (atelier Ronald Westerhuis) Zwolle. Kaarten bestellen kan via deze link.

Naar boven